10 Eylül 2013 Salı

Orda.Odada.

Saçının bozuk buklesinde tutunan bi su damlası vardı,saçlarının kırık uçlarında süzülmekte zorlanan bi su damlası,berrak,tombul ve içilesi.Yerde dizlerini karnına çekmiş oturan kadına bakıyordu.Su damlası kadına çok yakından bakıyordu,omuzlarının üstünden,yanağının hemen başucundan kadının gözlerine bakıyordu,bakmıyordu,bakıyordu.
Güçlü bi ses titretiyordu saç tellerini,sarsıntıya karşı tutunuyordu su damlası.Kapı zili?Müzik sesi?Bi sesle titriyordu damla,sakinleşiyordu kadın ona baktığında,sinirleniyordu görmediğinde.Parlak bi odada ,parlak ev eşyaları,masanın üstünde bardaklar,hepsinin üstünde damlarken,süzülürken kuruyan kahve ,şarap ve nefes damlaları,artık bakamayacak,süzülemeyecek olan damlalar gördü.
Kadının saçının telinde bir su damlası,omzunun hemen üstünde,kalbine yakın.Bi gürültü duydu;kapı zili? müzik? ılık bi kalbin atışı?
Yanan bir yığın kitap odanın tam da orta yerinde,közünde yürek ısıtılanlardan,közünde göz kalanlardan,parlak ,sıcak,köz gibi köz olanlardan; odanın tam orta yerinde bi çift göz parlak,sıcak,gözünde köz olanlardan,göz gibi göz işte..
Kadının saçındaki su damlası,buharlaşmaya yeltenirken,yanağının hemen yanında,avucuna yakın,bir damla gördü hızlıca süzülüp kaybolan;gözünün hemen altında,közüne doğru giden.Buharlaştı su damlası,ne olduğunu anlamadan,sesler içinde.    Kapı zili.       Müzik.      Hıçkırık.      Hiç-kırık.
Banu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder